به گزارش ایبِنا به نقل از روابط عمومی بانک توسعه تعاون، محمد شریعتمداری وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی که در حضور معاونین وزارتخانه، روسای دستگاههای تابعه و استاندار خراسان جنوبی در مجتمع فرهنگی تلاش سخن میگفت اظهار داشت: این وزارتخانه اقدامات متنوعی در جهت ارتقاء شاخصهای اقتصادی و اجتماعی ده استان کمتر برخوردار کشور به اجرا در آورده است.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با بیان این مطلب خاطرنشان کرد: بانک توسعه تعاون با پذیرش تامین مالی ۱۵ طرح اقتصادی مهم، علاوه برانجام فعالیت توسعهای خود نقش مهمی در حمایت از طرحهای متنوع ملی از جمله اشتغال پایدار روستایی و عشایری، تسهیلات به تعاونیها و کارآفرینان در دستور کار داشته است.
شریعتمداری گفت: مجموعه ارکان اقتصادی وزارتخانه از جمله بانک توسعه تعاون، بانک رفاه و شستا عهدهدار حمایت و پشتیباتی از طرحهای نیمه تمام و همچنین احداث طرحهای اشتغالآفرین جدید گردیدهاند و مسئولیت هماهنگی و هدایت پیشبرد طرحهای اقتصادی استان از سوی وزارتخانه، بر عهده مدیر عامل بانک توسعه تعاون قرار گرفته است.
وی تصریح نمود: همزمان با سفرهای استانی به ده استان هدف، معاونین وزارتخانه و همچنین روسای دستگاههای اجرایی به همراه مقامات استانی به بازدید از طرحهای مهم و بررسی مزیتهای مناطق پرداختهاند و مطابق برنامه تدوین شده، طرحها توسط ارکان اقتصادی وزارتخانه مورد حمایت واقع میگردند.
شریعتمداری به استان خراسان جنوبی به عنوان یکی از ده استان هدف اشاره نمود و افزود: دستگاههای اقتصادی این استان بنا به آمایش سرزمین صورت گرفته طی دورههای گذشته و شناخت از مزیتهای منطقه، طرحهای حائز اولویت را مشخص نموده و همزمان با جلسات برگزار شده با حضور مدیران ارشد وزارتخانه، طرحها را مورد تصویب قرار می دهند و دستگاههای اقتصادی وزارتخانه از جمله بانک توسعه تعاون به حمایت مالی ازاین طرحها خواهند پرداخت.
وی اضافه نمود: برای پروژههای جادهای و ریلی استان و همچنین تکمیل طرحهای آب شهری و روستایی راهکارهایی از جمله کنسرسیوم بانکی مطرح گردیده که فرآیند اجرایی آن در حال پیگیری است.
حمید ملانوری استاندار خراسان جنوبی در ادامه این جلسه با اشاره به مزیتهای استان در بخشهای معادن، گردشگری و محصولات کشاورزی گفت: این استان که به عنوان بزرگترین تولیدکننده محصول زرشک کشور محسوب می گردد ، ظرفیت بستهبندی تنها حدود ۱۰ درصد حجم سالیانه این محصول را دارد و این تنها نمونهای از ظرفیت موجود برای حضور سرمایهگذاران در استان برای ایجاد واحدهای فرآوری حدود ۱۲ محصول فرآوری زرشک میباشد.
حجت میرزایی معاون اقتصادی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی نیز گفت: مزیتهای مهمی همچون معادن منیزیم، آندولوزیت، فرآوری ذغال و فرآوری طلا در استان وجود دارد و همچنین سرمایه درگردش واحدهای نساجی و تولید نخ و واحدهای بستهبندی محصولات کشاورزی اعم از زرشک، عناب و زعفران در دستور کار قرار دارد.
عیسی منصوری معاون اشتغال و کارآفرینی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: تامین مالی مبتنی بر قرارداد از جمله راهکارهایی است که برای حمایت از کشاورزان استان در نظر گرفته شده است و محصول زعفران به صورت تضمینی از کشاورزان خریداری گردیده و توسط برندهای معتبر به بازار عرضه میگردد.
وی همچنین به واحدهای آموزشی و مهارت افزایی سنگهای قیمتی اشاره نمود و گفت: در تلاش هستیم با ایجاد این واحد، توانمندی کارآفرینان کوچک و مهارتآموزان را در ورود به بازار کار تقویت نموده و به رونق تولید و اشتغال این بخش نیز کمک نماییم.
در این جلسه مهدیان مدیرعامل بانک توسعه تعاون، للگانی مدیر عامل بانک رفاه، محمد رضوانیفر مدیر عامل شرکت سرمایهگذاری تامین اجتماعی (شستا)، سید باقر فتاحی رییس هیات مدیره بانک توسعه تعاون، مشیر الحق عابدی معاون اقتصادی استاندار خراسان جنوبی و روسای دستگاههای تابعه وزارتخانه نیز توضیحاتی در خصوص طرحهای اقتصادی استان ارائه دادند.